Primul Velier Și Amintiri De Neuitat

Cred că momentul în care am decis să îmi cumpăr primul velier și să mă mut la bord, a fost cea mai buna decizie pe care am făcut-o pană acum. Libertatea și liniștea sufletească ce o am atunci când sunt pe apă, nu se compara cu nimic din tot ce am trait pană acum. Să nu înțeleagă lumea greșit… a locui la bordul unui velier nu e mereu ușor. Asta o spun ca să nu fiți dezamăgiți în cazul în care luați așa decizie, dar dacă sunteți pasionați se merită din plin.

Aici adaug câteva din imagini, în mare parte din prima lună la bordul primului meu velier. Era un Grampian Marine din 1970, prima dată când pășeam sau navigam singur la bordul unui velier. Spre deosebire de Romania sau EU, în SUA nu ai nevoie de nici un curs de navigație pentru a putea naviga în apele de coastă sau în apele internaționale. Și uite asa pășind pentru primă dată pe un velier care habar nu aveam cu ce se mănâncă, vorba Românului… am avut parte de prima mea aventură de neuitat.

Visam la acest moment de când aveam șapte – opt ani… un vis ce devenea realitate într-un moment în care chiar nu m-am așteptat. Mai ales că în acel moment practic, uitasem de toate visele mele. Zâmbesc și acum când îmi aduc aminte cum toți prietenii mă credeau nebun când le-am spus ca nu știu nimic despre bărci cu pânze. Totuși am luat decizia să cumpăr și să navighez singur pentru a aduce velierul la Miami, unde locuiam în acel moment. Voi ați luat așa decizii nebunești și pe moment ?


Ciprian Popica

earthxplorer.ro

Lasă un răspuns

ÎNCHIDE MENIUL