CIPRIAN POPICA

Sunt un om simplu pasionat de călătorii și aventură.

Am creat acest blog din pasiunea mea pentru: natura, navigație, backpacking, camping, drumeții, excursiile cu bicicleta și off road. Concentrându-mă în cea mai mare parte pe filme, fotografii și articole… acest blog este felul meu de a vă povesti aventurile mele.

Sper să vă inspir prin povestirile mele, în special tânăra generație, să iasă și să îndrăznească să exploreze. Lumea în care trăim așteaptă să fie descoperită. Urmăriți-mă pe Instagram pentru actualizări în timp real și abonați-vă la newsletter pentru cele mai recente articole de pe blog.

Nu uitați în expedițiile și excursiile voastre să aveți grijă de mama natură. Pană la urmă EA este singura care are grijă de noi. Merită tot respectul nostru.

Ciprian Popica

POVESTEA

Nu este genul de poveste prezentă peste tot acum. Nu mi-am vândut toate lucrurile pentru a cumpăra o barcă sau un camper și a călători în lume. De fapt… nu aveam nimic de vândut în primul rând. Navigația și călătoriile prin lume au fost visul meu de când eram copil, iar în cele din urmă a devenit realitate după aproape treizeci de ani. Sunt oarecum ca un copil, cu aceleași vise pe care le aveam atunci când eram mic. Să călătoresc și să navighez în lume, la fel ca oamenii despre care citeam în copilărie. Vreau să văd locuri uimitoare și să întâlnesc oameni de care sa îmi amintesc mereu. Așa cum bătrânii spun mereu… “Nu destinația contează, ci călătoria în sine”.

În primul rând… despre ce este vorba în acest blog ? Nimic altceva decât lucrurile pe care le iubesc cel mai mult: navigație, off road, camping, drumeții, excursii cu bicicleta, să trăiesc pe un velier sau un camper și să călătoresc prin lume. De asemenea, încerc să inspir și alți oameni pentru că știu că merită sa încerce aceste experiențe. Și nu în ultimul rand, aici ma pot exprima cu ajutorul pasiunilor mele… filmul și fotografia. Dar haideți să trecem la poveste, așa vă pot explica un pic despre cum am început acest stil de viață puțin ieșit din comun. 

Sunt un om foarte simplu care trăiește o viață la fel de simplă, și asta poate este motivul pentru care zâmbesc mereu, chiar și în zilele mai putin bune. Ca și pentru voi de altfel, totul a început în copilărie. M-am născut și am crescut în Mărcuș, un mic sat din Județul Covasna, împreună cu părinții și bunicii mei. O copilărie uimitoare cu siguranța.

După ce tatăl meu a murit când aveam șase ani, m-am simțit puțin pierdut în cea mai mare parte a copilăriei mele. Asta pentru că de obicei tatăl este exemplul pe care îl urmezi în viață, iar acum nu aveam un exemplu de urmat. Acesta a fost momentul în care am început să mă gândesc la lucrurile pe care aș dori să le fac în viață. Am început cu drumeții scurte împreună cu prietenii mei, sau să petrec mult timp în aer liber, apreciind frumusețea și pădurilor. De aici a venit respectul pentru natură și motivul pentru care vorbesc foarte mult fie în filme, articole sau descrierile fotografiilor, despre conservarea și protejarea naturii și a vieții sălbatice.

Am început să călătoresc când am început să lucrez pe nave de croazieră. În acel moment pentru mine, era cea mai bună soluție pentru a călători și a lucra în același timp. Problema era că nu aveam prea mult timp să vizitez pentru ca trebuia să muncesc. Plus că de cele mai multe ori mergeam în zone turistice unde nu prea ai nimic de văzut decât o grămadă de magazine, restaurante și baruri. Eram destul de departe de viziunea mea de a explora tari și culturi noi.

 

Adevărata aventură a început în momentul în care m-am mutat în Miami. Am făcut-o doar din motive personale. Momentul în care viața mea sa schimbat, a fost atunci când am cumpărat primul meu velier. Trebuia să fie o barcă pentru a petrece weekend-ul împreună cu familia. Din moment ce prima călătorie de o lună când am adus barca la Miami de la Glades Boat Storage a fost atât de distractivă și mi-a plăcut atât de mult, când am ajuns în Miami am decis să mă mut și să locuiesc la bord. În mod natural, a apărut și dorința de aventură… așa că am început să planific primul meu voiaj din Miami în Puerto Rico și pregătirea velierului pentru călătorie.

Ajuns la punctul în care mi-am dat seama că îmi voi dori mult mai mult după această călătorie, mi-am dat seama că barca pe care o aveam nu era potrivită pentru navigația în larg. Atunci am decis să o vând și să o cumpăr pe Anastasia, un Pearson Triton din 1960. Având o barcă mai mare, am decis să încerc să navighez în jurul lumii. Din moment ce încă aveam slujba mea pe vasul de croazieră la acel moment, nu ma ajutat deloc în pregătirile mele pentru călătorie. Așa că am decis să renunț la locul de munca și să mă concentrez asupra pregătirilor.

Făcând totul cu extrem de puțini bani, în mare parte pentru mâncare și pentru lucrurile zilnice de care aveam nevoie… pregătirile erau foarte lente și anevoioase. Întreaga aventură a luat o întorsătura neașteptată și foarte neplăcută la un moment dat, dar credeți-mă nu aș schimba nimic dacă aș putea să o iau vreodată de la capăt.

Revenind la “timpul prezent”… este foarte adevărat că nu este vorba despre destinație, ci călătoria este importantă. Am avut privilegiul de a trăi toate aceste aventuri extraordinare, de a întâlni oameni uimitori și de a face prieteni care pentru mine vor fi familie toată viața. Acesta este motivul pentru care nu aș schimba nimic, dar am făcut și am învățat multe și din greșeli. Aceasta este partea din care veți avea ceva de învățat, eu am învățat din greșelile mele și sper ca voi sa nu le repetați. Acum, aventura continuă pe uscat pentru o vreme, după ce am petrecut aproape jumătate din viața mea pe apă. Desigur… in funcție de cat de mult o sa rezist sa stau pe uscat.

Din moment ce aventura continuă așa cum face și viața în fiecare zi, o să vă povestesc mult mai multe de acum în colo, prin articolele și filmele mele. Sper sa va bucure și să vă inspire in același timp, sau măcar să vă facă să visați. Viața este foarte scurtă și chiar merită să fie trăită din plin. Vă recomand să ieșiți un pic din tiparul Românului clasic cu loc de munca stabil, familie, o casă mare și mașina scumpă. Pe patul de moarte tot ce o să aveți cu voi o să fie doar amintirile.

ÎNCHIDE MENIUL