Navigând Spre Cuba

Anul 2018 pentru mine a fost un an foarte special, mai ales din cauza primului meu voiaj de unul singur spre Cuba împreună cu velierul Anastasia. Chiar dacă pentru moment a fost și primul și ultimul voiaj, aventura o sa continue din nou la un moment dat. Deja aveam aproape trei ani de pregătiri și încercări de a pleca din Miami și a îmi începe voiajul in jurul lumii. Sunt multe lucruri care au influențat toate pregătirile, unele mai bune… altele mai neplăcute.

Înainte de plecare am ajuns atât de rău pe plan financiar încât îmi venea să renunț urmând să încerc din nou ceva mai târziu. Am zis totuși să încerc să fac măcar primul pas pentru a învăța, iar datorită unor oameni deosebiți am și reușit. Probabil că dacă nu făceam înțelegerea cu cel ce avea sa îmi fie partener de drum pentru o vreme, chiar și acum as fi navigat fericit la bordul velierului. Dar despre asta o să aflați mai multe din episoadele serialului Călătorind Cu Vântul.

Adaug aici o serie de fotografii putin înainte de plecarea spre Cuba, cât și din timpul voiajului și a șederii in Cuba. Pe pagina serialului am adăugat numele celor ce au susținut acest proiect, iar acum țin să le mai mulțumesc încă odată pentru tot ajutorul lor. Despre Cuba și oamenii întâlniți acolo nu pot sa am decât cuvinte de laudă. Oameni simpli care mi-au deschis bratele ca și cum as fi parte din familia lor. Motiv pentru care o sa-i consider mereu parte din familia mea. Poate multi dintre ei chiar mai primitori decât rudele de acasă. O să mai vorbesc despre ei in episoadele serialului.


Ciprian Popica

earthxplorer.ro

Lasă un răspuns

ÎNCHIDE MENIUL