FOTOGRAFII

LUMEA VĂZUTĂ PRIN OBIECTIVUL MEU

INSTAGRAM

@ciprianpopica

PASIUNEA PENTRU

FOTOGRAFIE

Ciprian Popica: Fotograf | Regizor

Întotdeauna m-am întrebat de ce am o pasiune atât de puternică pentru fotografii și fotografie. Uneori cred că unul dintre motive este faptul ca este singura legătură și amintire cu tatăl meu. Am învățat mult despre fotografie de la el când aveam doar patru ani.

Nu m-a lăsat niciodată să-i ating camera foto, dar îmi aduc aminte că urcam pe dealurile din satul în care trăiam și mi-a explicat cum să fac fotografii extraordinare. Mai târziu, am descoperit cealaltă parte a fotografiei… sufletul așa cum îmi place să spun. Răsfoiam prin fotografiile vechi ale bunicilor mei, unele dintre ele din 1912, sau chiar mult mai vechi. Cea mai bună parte pentru mine era încercarea de a-mi imagina viața din acele vremuri, sau poveștile din jurul acelor fotografii. Pentru mine era un fel de călătorie in timp.

A fost momentul când mi-am dat seama că o fotografie înseamnă mult mai mult decât o simplă imagine. Ele sunt povești și amintiri care trăiesc pentru totdeauna printr acea imagine. Acesta a fost punctul în care am știut că pasiunea pentru fotografiere mă va urmări toată viata.

Niciodată nu am gândit despre mine ca fiind un fotograf bun și nu cred să devin vreodată, dar nu acesta este scopul meu. Pentru mine tot ce contează este să pot oferi acel sentiment pe care-l aveam și eu când priveam acele fotografii vechi. Dacă reușesc cât de putin să vă fac să visați când priviți o fotografie și să vă imaginați povestea din spatele ei, sunt un om fericit.

ÎNCHIDE MENIUL