CĂLĂTORIND CU VÂNTUL

O ÎNCERCARE DE A NAVIGA SINGUR ÎN JURUL LUMII

Un vis foarte mare, cu un buget extrem de mic

VIZIONAȚI

FILMUL DOCUMENTAR

DISPONIBIL GRATUIT IN CURÂND

Un film documentar în care s-ar putea găsi mulți alți marinari simpli la fel ca mine. Un vis din copilărie și dorința de a naviga singur în jurul lumii m-au făcut să pornesc în aventura vieții mele.

A naviga singur în jurul lumii la un buget extrem de mic, nu este un lucru ușor de făcut. Dar când iți dorești ceva atât de mult, indiferent cât de greu este, sau câte sacrificii trebuie sa faci… nu vei înceta niciodată să încerci măcar, să transformi acel vis in realitate.

VIZIONAȚI SERIALUL

TOATE EPISOADELE

CĂLĂTORIND

CU VÂNTUL

Călătorind cu Vântul - Film Documentar

Una dintre cele mai mari surse de inspirație pentru mine este Jimmy Cornell. Toată copilăria mea am auzit povesti despre el. Un simplu om care dorea să scape de comunismul din România din acel moment și să își trăiască visul in libertate. Când a plecat în aventura sa împreună cu familia, aveau doar 50 de lire sterline și un vis. Pentru mine acest lucru a însemnat foarte mult, mai ales că și Jimmy Cornell este născut tot la Brașov la fel ca și mine.

De fiecare dată când le spun oamenilor că nu am mulți bani, dar vreau să navighez singur în jurul lumii, ei cred că glumesc. Sunt extrem de multi oameni care încă mai cred că trebuie sa fi putred de bogat să poți realiza așa ceva. În momentul în care am plecat din Miami spre Cuba în primul voiaj, toți banii pe care i-am avut în buzunar după ultimele pregătiri au fost doar 5$.

“Călătorind cu Vântul” pentru mine este libertatea pe care o am într-o barcă ce navighează departe, simțind vântul pe chipul meu dimineața devreme, sunetul valurilor, frumusețea naturii în timpul unei furtuni și multe altele. Fac asta pentru că acesta este visul meu, un vis pe care nimeni nu îl poate lua de la mine pentru că asta este tot ce am. Îmi place acest mod de viață simplu și fericit. Când sunt la bordul velierului, zâmbesc fără nici un motiv toată ziua.

Uneori am avut chiar și zile când nu aveam bani de mâncare pentru ca preferam sa-i folosesc la repararea velierului. Pentru mine fericirea înseamna mult mai mult decât banii, sau o mașină nouă. În trecut făceam mulți bani, dar nu eram niciodată mulțumit, sau fericit. Acest stil de viață și acest vis mi-au schimbat viața și gândirea în întregime. În final, este vorba despre libertatea ta, familia și prietenii tăi, oamenii pe care-i întâlnești și minunatele amintiri pe care le creezi alături de ei. Aceasta aventura nu s-a terminat….. a fost abia începutul.

ACEASTĂ AVENTURĂ ESTE POSIBILĂ DATORITĂ DUMNEAVOASTRĂ

Andrew Keir
David Hoffman
Felix Schober
IVNMM
Jeremiah Abellanosa
John Westbrook
Milton Michel
Pierre Rouchon

Alessandro Huber
Andreea Zaharcu
Carmen Torres
David Hoffman
James and Ioana Hacman
Rob Van Essen
Spooky Wut
Steve

Juan Segovia
Madalin Butiurca
Martine Legault
Peter Loui
Popica Lucretia
Ricardo Davalos
Travis Workman
Vio Biscu

MULȚUMIRI SPECIALE

De la începutul aventurii mele, în momentele în care am avut nevoie cel mai mult, au fost aproape oameni speciali care m-au ajutat mult mai mult decât își pot imagina. Pentru mine acest lucru înseamnă foarte mult și aș dori să-i menționez pe toți. Familie, prieteni, oameni pe care i-am întâlnit de-a lungul drumului … toți m-au susținut încercând să mă ajute într-un fel sau altul să-mi îndeplinesc visul. Vă mulțumesc încă o dată pentru tot. Sper că într-o zi voi reuși să vă răsplătesc într-un mod sau altul pentru tot ce ați făcut pentru mine.

Familia mea: Andreea M. ZaharcuBogdan ZaharcuLucretia Popica. Prietenii din Miami: “Nino” Benito DominguezRicardo DavalosCarlosFelipeLiz MeyerClayton and Iryna • James and Ioana Hacman • Saroof MansoorKostya and ElenaGeorgeJuan SegoviaNicole PindeleaLuciano AlexanderViktoria SzilagyLesley RamsubirNora NagyCarmen TorresAdolfo Martinez. Prietenii din Romania: Madalin ButiurcaIonut TurdaViorel BiscuCiprian Cristea. Fostul proprietar al primului meu velier: Francis Robitaille. Prietenii și urmăritorii de pe Facebook: Jbenga AdrianMartine LegaultPeter LouiAlessandro HuberDavid Hoffman. Un grup de oameni extraordinari de la marina Gaviota din Varadero si Cabo San Antonio – Cuba: FrancescoMartinAbelWuilianCarlosYunielMariaAntonio • ( mai sunt de adăugat in curând ). Toți lucrătorii de la Galleon Marina în Key West. Oamenii extraordinari din Canada întâlniți în Cuba: JoAnne și Keith • Jacqui și Jim • Viktor și echipajul sau Max și Sheila. Tuturor echipajelor de pe vasele cargo, vase de croaziera, veliere și Pazei de Coasta, care m-au ajutat sa transmit mesajele mele familiei prin radio: S/V FreedomM/V AngolM/V Atlantic ManzanilloM/V Carnival MagicM/V Caribe MarinerU.S. Coast Guard District 7 – Miami.

În cazul în care am uitat să adaug pe cineva în această listă, anunțați-mă și reamintiți-mi pentru că toate acestea sunt amintiri din ultimii trei ani sau mai mult. Am o memorie bună de cele mai multe ori, dar îmi cer scuze în avans dacă uneori mai uit.

ÎNCHIDE MENIUL